april 25, 2017

Vostok New Ventures investerar 22,2 MUSD i babylon, ett ledande digitalt hälsovårdsbolag

Stockholm, 2017-04-25 12:08 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Vostok New Ventures Ltd. ("Vostok New Ventures" eller "Bolaget") tillkännager idag en investering i babylon, ett ledande AI-drivet digitalt hälsovårdsbolag. Vostok New Ventures har investerat totalt 17,3 MGBP (22,2 MUSD) i nyemitterade aktier som del av en större finansieringsrunda om 60 MUSD.

 

babylon, vars teknologi är tillgänglig från mobiltelefon och dator globalt, har en vision att erbjuda lättillgänglig och prisvärd hälsovård till hela jordens befolkning. babylon har ett av de största teamen av forskare, läkare, matematiker och ingenjörer som fokuserar på att kombinera den kontinuerligt växande datorkapaciteten med den bästa tillgängliga medicinska expertisen. babylon lanserades 2015 och är lett av grundaren och VDn Dr Ali Parsa.

 

babylon har idag över 1 miljoner nedladdningar av sin app och omkring 800,000 registrerade användare. babylon har ett partnerskap med Storbritanniens myndighet för publik sjukvård, NHS, för att erbjuda medicinsk konsultation till över 1 miljon människor i norra London genom appen NHS 111 London App samt ett pilotprojekt i Rwanda för att erbjuda hälsovård via babylons plattform. För ytterligare information om babylon, se www.babylonhealth.com.

 

babylon ska använda den nya finansieringen till att fortsätta bygga världens mest avancerade plattform för hälsovård driven av artificiell intelligens för att förbättra diagnostisering och förutse potentiella hälsoproblem för individer globalt.

 

Vostok New Ventures verkställande direktör Per Brilioth kommenterar:

 

"Vi är glada att tillkännage vår nya investering i babylon som är ett spännande tillägg till vår portfölj där vi ser nätverkseffekter i deras AI-plattform och en kontinuerligt växande databas av patientkonsultationer som kan användas för att förbättra tjänsten ytterligare. babylons vision om att förbättra och erbjuda lättillgänglig och prisvärd hälsovård globalt genom sin tekniska plattform är ambitiöst men också relevant och välbehövt i både mer utvecklade marknader och utvecklingsmarknader. Vi ser fram emot att stödja bolaget och dess grundare under de kommande åren."

 

babylons grundare och VD, Dr Ali Parsa kommer att delta och presentera bolaget på Vostok New Ventures kapitalmarknadsdag den 8 juni i Stockholm.

 

Per Brilioth
Verkställande Direktör

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Björn von Sivers, Investor Relations: +46 (0)8 545 015 50

 

Vostok New Ventures Ltd, tidigare Vostok Nafta Investment Ltd, är ett investmentbolag vars affärsidé är att genom erfarenhet, kunskap och ett omfattande nätverk identifiera och investera i tillgångar med stor värdeökningspotential. Bolaget har ett särskilt fokus på digitala marknadsplatser och företag med starka nätverkseffekter. Vostok New Ventures depåbevis (SDB) är noterade på Nasdaq Stockholm, Mid Cap-segmentet, under kortnamnet VNV SDB. För mer information om Vostok New Ventures, besök www.vostoknewventures.com.


Stäng fönstret | Tillbaka till toppen

Copyright 2018 Vostok New Ventures Ltd.